MARKISER – Njut av sommarsolen i skuggan med våra Terrassmarkiser!

En terrassmarkis kan förvandla din uteplats till ett extra rum som ger behaglig svalka eller skydd mot regnet som börjar falla när man precis satt sig till bords. Kombinera med infraröd värmare för behaglig temperatur hela kvällen. Elissi terassmarkiser kan anpassas i otaliga utföranden med ett flertal modeller, färger och tillval. Allt från väderskyddade kassetter till automatisk motordrift.

Terrassmarkiser

BENISSA

BENISSA är en kassettmarkis som är extra lätt att installera.
I infällt läge ligger markisduken helt skyddad i en elegant aluminiumkassett som skyddar mot väder och vind.

Användningsområde
Benissa är den senaste i familjen av terrassmarkiser. Rullen med markisduk ligger helt skyddad i en heltäckande kassett. Denna modell kallas semi-kassett då den också är uppbyggd på en fyrkantsprofil för enkelt montage.
Leder, lager har en självsmörjande funktion. Bärprofilen är 40 x 40 mm, alltid pulverlackerad. Samtliga bultar, skruvar och ledaxlar är tillverkade av rostfritt stål. Profilerna vit (RAL 9010) alt. Grålackerade (RAL-7035) som standard kan även erhållas i valfri RAL-kulör.

Underhåll
Underhållet på stativ är obefintligt. Gjutna delar är av pulverlackerad aluminium liksom strängpressade. Markisens leder är självsmörjande; olja, fett el dyl skall ej användas på stativ.

Manövreringsalternativ
• Snäckväxel/vev, utvändigt.
• Motordrift med strömbrytare, fjärrkontroll, sol- och vindautomatik.

Rekommenderat maxmått
Maxbredd: 600 cm.
Armlängder: 175, 210, 260, 310 samt 365cm
Benissa kan inte seriekopplas.

Terrassmarkiser

ALTEA

ALTEA är mångsidig och lämplig för allt från uteplatser, terrassen hemma till butiksfönster, restauranger, torgstånd m m.
Robust och välbeprövad terrassmarkis med rena linjer, pålitlig funktion och genomtänkt kvalitet.

Användningsområde
Vikarmsmarkis Altea är främst lämpad för uteplatser, terrasser för egna hem, butiksfönster, restauranger, torgstånd m m.

Prestanda

Detta är en markis med horisontellt liggande armar. Vikarmsmarkisen bör ej installeras högre upp än två normala våningsplan, pga markisens stora vindfång. Leder, lager etc har en självsmörjande funktion. Bärprofilen är 40 x 40 mm, alltid pulverlackerad. Samtliga bultar, skruvar och ledaxlar är tillverkade av rostfritt stål. Arm och Axellederna försedda med rostfria kedjelänkar vilket ger en mycket bra dukspänning. Markisen kan vid väggmontage förses med skyddstak av aluminium. Hela markisen är vit (RAL 9010) alt grålackerade (RAL 7035) som standard. Andra RAL-kulörer kan erbjudas.

Underhåll

Underhållet på stativ är obefintligt. Gjutna delar är av pulverlackerad aluminium, profiler av strängpressad aluminium. Markisens leder är självsmörjande; olja, fett el dyl skall ej användas på stativ.

Manövreringsalternativ

• Snäckväxel/vev, utvändigt.
• Motordrift med strömbrytare, fjärrkontroll, sol- och vindautomatik.

Rekommenderat maxmått
Maxbredd: 700cm
Armlängder: 175, 210, 260, 310 samt 365cm
Seriekoppling: Max 2 enheter

Terrassmarkiser

SYMPHONY

Symphony är en enkel och stilren terrassmarkis utan kassett. Den monteras med fördel under ett utskjutande tak, eller monteras direkt på vägg med kompletterande takprofil och gavlar för skydd mot sol, vind och regn. I standardutförande har den vevreglage men den kan med fördel kompletteras med en motor som manövreras med antingen strömbrytare, fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik..

Användningsområde
Ny terrassmarkis med dubbla funktioner. Förutom att rulla ut och in markisen, finns även möjlighet att höja och sänka armarna.

Prestanda
Markis med horisontellt liggande armar. nu med dubbla funktioner. Förutom in & utmanövrering finns även funktionen att höja & sänka armarna allt efter årstidernas solhöjd. Leder, lager har en självsmörjande funktion. Bärprofilen är 40 x 40 mm, alltid pulverlackerad. Samtliga bultar, skruvar och ledaxlar är tillverkade av rostfritt stål. Markisen kan vid väggmontage förses med skyddstak av aluminium. Hela markisen i RAL 9010 (vit) alt. RAL 7035 (grå) som standard kan även erhållas i valfri RAL-kulör.

Underhåll

Underhållet på stativ är obefintligt. Gjutna delar är av pulverlackerad aluminium, profiler av strängpressad aluminium. Markisens leder är självsmörjande; olja, fett el dyl skall ej användas på stativ.

Manövreringsalternativ
• Snäckväxel/vev, utvändigt.
• Motordrift med strömbrytare, fjärrkontroll, sol- och vindautomatik.

Rekommenderat maxmått
Maxbredd: 700cm
Armlängder: 175, 210, 260, 310 samt 365cm
Seriekoppling: Max 2 enheter

FÖNSTERMARKISER – En snygg inramning!

En fönstermarkis ger en snygg inramning och överlägsen funktion för att sänka värmen inomhus och skydda mot blekning av möbler och inredning.

Alla våra markiser skräddarsys vad gäller modell, storlek, färger, manövrering osv för att passa just ditt fönster. Du kan även välja att motorisera markisen för att kunna styras automatiskt av sol och vind, eller med en fjärrkontroll alternativt brytare på väggen.

SOLARO

SOLARO är vår minsta kassettmarkis.
En kassettmarkis i stabil konstruktion avsedd för de flesta tillämpningar vid normala vindförhållanden. Kassettmarkis Solaro är en förnämlig produkt för ex. villafönster.
Duken ligger helt skyddad i en aluminiumkassett som täcker hela duken.
Armar, kassett och frontparti är tillverkade i aluminium och levereras i naturanodiserat alt. vitt. Markisarmarna har inbyggd tryckfjäder för bästa tänkbara dukspänning.

ARENA

ARENA är en kassettmarkis i helt ny design.
Markisduken ligger helt skyddad i den cylinderformade kassetten då markisen är i infällt läge. Markisen harmoniserar mycket elegant med fasaden och kan levereras i önskad RAL-kulör.
I utfällt läge skyddas varje individuellt fönster. Markisen kan seriekopplas med ett specialbeslag i kassetten. Ett stort antal markiser kan då integreras med en enhetlig fasadlinje som följd. Armarna har kraftiga inbyggda fjädrar för bästa möjliga duksträckning.

VERONA

VERONA är en kassettmarkis med stort användningsområde, allt från mindre villafönster till seriekopplade markiser för större fönsterpartier.
Duken ligger helt skyddad i en aluminiumkassett som täcker hela duken. Vid större fönsterpartier kan koppling av flera markiser göras med samma kassett, vilket är estetiskt tilltalande.

VERONA LIGHT

VERONA LIGHT har samma grundkonstruktion som Verona men kassetten saknar bottendel, vilket gör att markisen erhåller ett nätt utseende, dock kan denna konstruktion inte levereras med sidoförskjutning av bandet.

BONN

BONN är lämplig för mindre fönsterytor till egna hem, bostadshus, fritidshus eller sommarstugor. Monteras under takutsprång. Markisen installeras där naturligt takutsprång skyddar markisväven eftersom fönstermarkis Bonn saknar skyddskassett.
Denna produkt är ett prisvärt alternativ för mindre fönster

BONN RIDÅMARKIS

BONN RIDÅMARKIS är en enkel vertikal konstruktion för balkonger inglasade altaner mm. Upprullningsrör av galvaniserad stål och bottenlist av strängpressad naturanodiserad aluminium.

Kan även erhållas med volang. Samtliga beslag av aluminium. Önskas Bonn inbyggd i kassett rekommenderas i stället Screen Sc75, Sc90 alternativt Sc100.

GAMMAL MARKIS BLIR SOM NY

Har du redan markiser, som kanske börjar bli lite luggslitna? Bara lugn, du behöver inte byta allt. Ny markisväv kostar mycket mindre än du tror. Du väljer ur vårt stora sortiment av kvalitetsvävar, vi gör jobbet – sedan känns huset nytt och fräscht igen!

Marknadens bästa vävar med fem års garanti!

Våra vävar som finns i en mängd färger och mönster är impregnerade och behandlade mot röta så inrullning av en fuktig duk är inget problem. De är vävda av infärgade fibrer, som ger maximal färgäkthet – därför får du hela 5 års garanti!